Kom ook zingen bij ons koor!

Het Culemborgs Mannenkoor zingt onder leiding van dirigent dirigent Bas Kuijlenburg een breed en mooi repertoire. Het koor bestaat momenteel uit circa 35 leden, van jong tot oud. Met veel plezier wordt muziek gezongen van o.a. Russische, Amerikaanse, Duitse, Scandinavische, Engelse en Italiaanse componisten. Uiteraard komt ook Nederlandstalig werk aan bod, evenals Latijn. Ook het opera repertoire flink uitgebreid door o.a. de samenwerking met het Amsterdamse Opera Per Tutti, en ook popklassiekers krijgen steeds vaker een plek in ons repertoire.

Het koor zingt vierstemmig, d.w.z: Tenor, 2e Tenor, Bariton en Bas. We zingen van bladmuziek; bekendheid met het notenschrift is hierbij gewenst, maar wordt niet geeist van de leden. Indien nodig wordt aandacht geschonken aan de muzikale leesvaardigheid, of worden andere hulpmiddelen ingezet om de partijen gemakkelijker in te studeren. Op een speciaal ledengedeelte van deze website kan men veel oefen-mp3 bestanden beluisteren of downloaden voor elke stemsoort apart. We repeteren in het gebouw aan de Goilberdingerstraat 14, in het oude centrum van Culemborg. Die repetities vinden plaats op elke maandag-avond, van 20.00 tot 22.00 uur.

We hebben een hele reeks optredens gedurende het hele jaar in kerken, verzorgingstehuizen en soms ook gewoon op de Markt. Vaak wordt daarbij de samenwerking gezocht met een ander muziekgezelschap of met een solist. Ook tijdens de Corona-lockdown hebben we niet stilgezeten. Als één van de weinige Culemborgse koren zijn we zoveel mogelijk verder gegaan met (online of buiten) repeteren en zijn diverse creatieve video's gemaakt en gedeeldt.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe zangers! Wilt u eens vrijblijvend een repetitie bijwonen, of wilt u eens kennis maken met onze vereniging, klik dan op de knop “Contact” voor het verzenden van een email. Ook kunt u ons schriftelijk of telefonisch benaderen.